Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala är årets folkhälsokommun

Svensk förening för folkhälsoarbete har utsett Uppsala till årets folkhälsokommun.

Styrelsens motivering

Svensk Förening För Folkhälsoarbete har under en serie år följt Uppsala kommuns arbete med jämlik hälsa och social hållbarhet. Långsiktigt kommer deras arbete att påverka folkhälsan i kommunen. Arbetet bedrivs systematiskt och på en strategisk nivå vilket är en viktig förutsättning för framgångsrikt arbete. Kommunledningen har dessa frågor i fokus för sitt målinriktade arbete och i sitt budgetarbete. Det är en ära att utse Uppsala kommun till årets folkhälsokommun 2018.

Priset utdelas i samband med Hälsovetardagarna 22-23 mars i Uppsala.

- ­Jag ser det som ett resultat av vårt strukturerade arbete med att skapa goda och jämlika levnadsvillkor och det gör mig glad och stolt över alla som bidrar i det arbetet. Vi tillgängliggör idrottsanläggningar, skapar platser för möten och fysisk aktivitet för alla kön och åldrar oavsett bakgrund. Och vi bygger Sveriges bästa cykelstad, säger Rickard Malmström (mp), kommunalråd med ansvar för folkhälsoarbetet i Uppsala kommun.

Om priset årets folkhälsokommun

Svensk förening för folkhälsoarbete är en sammanslutning av tjänstepersoner och politiker med intresse för folkhälsofrågor. Priset årets folkhälsokommun har delats ut sedan 2009.

Du kan läsa om priset och dess kriterier på Svensk förening för folkhälsoarbetets webbplats.