Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Trottoaren vid Stadshuset stängs av för gående

Trottoaren längs Vaksalagatan utanför Stadshuset stängs av för gående. Skälet är att säkerheten för passerande ska kunna garanteras när ytterligare en byggkran monteras inne på byggarbetsplatsen. Avstängningen kommer att göras under den här veckan och planeras pågå till dess att Stadshuset ska vara färdigbyggt hösten 2020.

Under tiden som trottoaren är avstängd hänvisas gående till den andra sidan av Vaksalagatan.

Busshållplatsen vid Vaksalaviadukten ska finnas kvar till årsskiftet, men det kan bli besvärlig att ta sig fram till den. För att komma till hållplatsen måste man korsa Vaksalagatan på antingen övergångsstället vid Kungsgatan eller i korsningen vid Storgatan – nära Uppsala konsert & kongress.

Busshållplatser på andra sidan av Vaksalagatan påverkas inte.

Läs mer om busshållplatser på UL:s webbsida

Stadshuset byggs ut och ska vara klart 2020. De kommunanställda som ska ha sin arbetsplats i Stadshuset flyttar in under 2021. Bottenvåningen i huset ska vara tillgänglig för allmänheten och får utrymmen för restaurang och fik.

För mer information

Carl Ljunggren, avdelningschef fastighet
Telefon: 018-727 10 85
E-post: carl.ljunggren@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, presskommunikatör
Telefon:
018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se