Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Träffpunkter och seniorrestauranger stänger för att stoppa corona

Utropstecken

För att undvika spridning av coronavirus till utsatta och känsliga grupper har Uppsala kommun bestämt att tills vidare stänga kommunens 18 träffpunkter för äldre. I beslutet ingår också att kommunens sju seniorrestauranger tillfälligt stänger.

Äldre är en av de riskgrupper som är särskilt utsatta för coronaviruset och riskerar att bli mycket sjuka. Genom att så många som möjligt håller sig friska kan vi undvika en överbelastning av sjukvården.

Nu pågår arbete för att hitta lösningar på de problem som uppstår när stora grupper människor uppmanas att hålla sig hemma. Till exempel vill kommunen gärna samarbeta med frivilligorganisationer som engagerar sig för att hjälpa personer som inte bör eller kan gå ut.

Sedan den 16 mars rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla i Sverige över 70 år bör begränsa sin kontakt med andra så mycket det går. Uppsala kommun uppmanar alla Uppsalabor att göra sitt bästa för att hörsamma uppmaningen.

Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer om corona och covid-19 på folkhalsomyndigheten.se