Tillstånd krävs för fyrverkerier

Den senaste tiden har raketer och smällare avfyrats i Uppsala på felaktigt sätt, något kommunen ser allvarligt på.

I Uppsala kommun måste du alltid söka tillstånd för att avfyra raketer förutom på nyårsafton och på valborgsmässoafton.

SVT Uppsala hade nyligen ett inslag om det hela där bland annat Tommy Sjölund, insatsledare vid Uppsala brandförsvar, uttalar sig. Se inslaget

Uppsala kommun och lokalpolisområde Uppsala/Knivsta har även en överenskommelse och samverkansavtal kring gemensamt brottsförebyggande-och trygghetsskapande arbete sedan flera år tillbaka. Senast i december 2019 förnyades överenskommelsen. Läs överenskommelsen (PDF, 692 KB)