Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Tillfälliga bron över Vaksalagatan sätts på plats

Natten mellan 22 och 23 februari lyfts den tillfälliga gång- och cykelbron på plats över Vaksalagatan. Av säkerhetsskäl stängs gatan periodvis av under natten. Flaggvakter kommer att finnas på plats för att reglera trafiken, som stängs av med ungefär fem–tio minuter per gång.

För att underlätta framkomligheten till och från Resecentrum i samband med bygget av det nya stadshuset bygger kommunen en tillfällig gång- och cykelbro över Vaksalagatan. Brobygget ska vara klart 1 mars när cykelbanan på den västra sidan av järnvägen stängs av.

Bron byggs på östra sidan av den befintliga järnvägsbron för att de som ska passera byggarbetsplatsen ska kunna göra det på ett enkelt, tryggt och säkert sätt. Cykelvägen kommer sträcka sig från S:t Persgatan, över den tillfälliga bron och mellan Sivia torg och järnvägen fram till Resecentrum. När bron är på plats, slipper man ta en omväg för att komma fram till Resecentrum.

Monteringen pågår från 22.00 den 22 februari till cirka 05.00 den 23 februari och utförs av kommunens egen regi.

För mer information

Carl Ljunggren, fastighetschef, projektledare Stadshus 2020
Telefon: 018-727 10 85
E-post: carl.ljunggren@uppsala.se

Michael Eriksson, avdelningschef gata, park, natur
Telefon: 018-727 43 40
E-post: michael.eriksson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon:
018-727 65 27