Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Starta eget-butik invigs i Gottsunda centrum

Under hösten kommer erfarna affärsutvecklare att bemanna en nyöppnad Starta eget-butik i Gottsunda centrum. Syftet är att erbjuda kostnadsfri rådgivning till personer som har en affärsidé eller funderar på att starta företag.

Initiativtagare till Starta eget-butiken är Almi Företagspartner, Companioon, Drivhuset och Nyföretagarcentrum. Målet är att komma närmare blivande entreprenörer och sänka barriären för att våga komma in och prata företagande i ett område där det bor många nyanlända och personer med utomnordisk bakgrund.

– Jag ser det här projektet som ett nytt, spännande och innovativt grepp att fånga upp affärsidéer som vi kanske annars skulle gå miste om. På detta sätt skapar vi en ny fysisk mötesplats där flera organisationer samverkar och där vi kan ge stöd och uppmuntran till personer som strävar efter att förverkliga sina affärsidéer, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Starta eget-butiken kommer att vara bemannad 13.00–17.00 på vardagar under hösten. De möten som sker i butiken ska leda till att blivande entreprenörer får utbildning inom företagande och information om lånemöjligheter.

Tisdag 30 augusti invigs butiken av kommunstyrelsens ordförande, Marlene Burwick (S). Projektet finansieras av länsstyrelsen, Regionförbundet och Uppsala kommun.

Datum onsdag 30 augusti 2016
Tid       15.00
Plats    Gottsunda Centrum, ingång B (mitt emot Interflora)

Mer information

Ywonne Bölja, kommunikationsansvarig och affärsrådgivare, Almi Företagspartner
Telefon: 073-080 63 55
E-post: ywonne.bolja@almi.se

Cecilia Linder, näringslivsutvecklare, Uppsala kommun
Telefon: 018-727 23 71
E-post: cecilia.linder@uppsala.se

Presskontakt
Susanne Järved, pressekreterare, Uppsala kommun
Telefon: 072-596 90 24