Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Stadsnära arbetsplatser när Boländerna i Uppsala utvecklas

Främre Boländerna ska utvecklas till en del av innerstaden i Uppsala. Området kommer att ge plats åt 11 000 centralt belägna arbets- och mötesplatser. Med kontor, handel, hotell, företag och industrier växer en ny stadsdel fram med nära koppling till stans centrala delar.

Plan- och byggnadsnämnden har nu beslutat att påbörja detaljplanering av främre Boländerna etapp 1. Etapp 1 omfattar området som huvudsakligen sträcker sig längs Säbygatan och runt parkerna Märsta- och Knivstaplan. Det blir inledningen till det större omvandlingsarbete, som kommunen tog beslut om 2018 med ett strukturprogram för hela främre Boländerna.

- Med sitt läge intill Resecentrum har främre Boländerna fått en alltmer central placering i staden vilket skapar mycket goda förutsättningar för nya etableringar. Det är avgörande för att vi nu ska kunna koppla samman stadens centrala delar och utöka Uppsalas innerstad, säger Ylva Stadell (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Beslut om antagande av planen beräknas ske första kvartalet 2021.

Läs mer: https://bygg.uppsala.se/planerade-omraden/framre-bolanderna/


För mer information

Ylva Stadell (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden
Telefon: 018-727 64 76
E-post: ylva.stadell@uppsala.se

Presskontakt
Louise Holck Clausen, presskommunikatör
Telefon: 018-727 65 59
E-post: louise.holck-clausen@uppsala.se