Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Stå upp-vecka för en bättre balans

Träffpunkter 65+ i Uppsala kommun ordnar Stå upp-veckan 3–7 oktober. På programmet finns balansövningar som kan hålla en person frisk längre.

Under Stå upp-veckan bjuder Träffpunkter 65+ på föreläsningar vid tre träffpunkter: Sävja, Karl-Johan och Årsta. Ämnet är kost och balans med dietisten Anja Saletti och träffpunkternas egna sjukgymnaster. Vid två tillfällen medverkar även stå upp-komikern Jacke Sjödin – ett gott skratt sägs ju förlänga livet.

Att stå upp, öva balansen och röra på sig är viktigt, särskilt för äldre. Rörlighet kan hålla en person frisk längre.

– Mat och träning är viktigt för att hålla sig frisk och kan motverka benskörhet, men också faktiskt fungera som behandling, säger dietisten Anja Saletti.

– Vi är glada över Stå upp-veckans program som är en del av det förebyggande arbete som alltid pågår och som kommunen satsar på, säger Marja Hedin, avdelningschef för förebyggande och jour inom Uppsala kommuns äldreförvaltning.

Mer information

Ann-christin Linder, verksamhetschef Träffpunkter 65+
Telefon: 018-727 69 31
E-post: ann-christin.linder@uppsala.se

Marja Hedin, avdelningschef för förebyggande och jour på äldreförvaltningen
Telefon: 018-727 65 98

Presskontakt

Susanne Järved, pressansvarig
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se