Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Sommargatan avvecklas

Från och med idag torsdag 20 augusti börjar sommargatan att avvecklas. Arbetet med att ta bort möbler, planteringar och temporära cykelställ pågår under två dagar. På måndag 24 augusti tas de tillfälliga vägmärkena bort, vilket innebär att trafiken därefter kan löpa på som vanligt.

Östra Ågatan med sommarmöblemang
Östra Ågatan som sommargata med möblemang och växtlighet.

De gula blomtrallarna med tagetes, solrosor, luktärter och dekorationsgräs, kommer att transporteras till ett 20-tal förskolor runt om i Uppsala och återanvändas för fortsatt odling. Bihotell och gula fågelholkar som satts upp i träden närmast Fyrisån blir kvar ett tag till.

Ordinarie cykelställ kommer åter på plats, utom utmed åräcket mellan Gotlandsparken och Dombron. Orsaken till att de inte ska användas, är att ha kvar den ökade vattenkontakten och göra det möjligt för gående att röra sig längs trottoaren. 

Sommargatan har haft en sträckning utmed Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan och har varit ett uppskattat inslag i stadsmiljön under nästan tre månaders tid.