Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Snabbare antagning till förskolan

Från 1 augusti kommer handläggningstiden kortas ner från fyra till tre månader. Detta innebär att antagningsprocessen kommer att gå snabbare. Målsättningen är att vårdnadshavare ska få ett erbjudande om plats i god tid innan man vill att sitt barn ska börja i förskolan.

Ny handläggningstid till förskola

– Det här är en del i vårt arbete med att förbättra antagningsprocessen till förskolan. En kortare handläggningstid gör att föräldrar fortare kan få en förskoleplats åt sitt barn samtidigt som förskolor snabbare får sina lediga platser fyllda, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Förändringen gäller för alla kommunala och fristående förskolor i Uppsala som ingår i kommunens gemensamma antagning. Ett undantag är för de som vill börja i förskolan i augusti, då kommer handläggningstiden vara fyra månader.

Bättre service med färre körningar

Samtidigt som handläggningstiden kortas ner kommer antagningen att handlägga ansökningar en gång i månaden, istället för två. Ett undantag görs under april månad, då kommer antagningen handlägga ansökningar vid två tillfällen, då gör antagningen tillsättning av förskoleplatser för augusti månad.

En körning är ett tillfälle när man behandlar alla ansökningar som har kommit in i tid. Exempelvis om du som vårdnadshavare har ansökt om en förskoleplats till ditt barn till 1 november kommer du få en plats i körningen som görs i augusti.

– Vi behöver öka vår servicegrad till dig som vårdnadshavare. Med körningar en gång i månaden kommer vi kunna effektivisera arbetet och öka servicen på handläggning och öka kvaliteten, säger Caroline Sedin, chef för enheten antagning förskola och skola.

Läs mer om hur du söker plats på förskola och familjedaghem