Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Skeppet är en olägenhet som nu ska bort

Enligt domen i mark och miljödomstolen ska Skeppet i Uppsala hamn forslas bort. Så snart väderleken tillåter och broarna är redo att öppnas igen efter vintern ser kommunen till att beslutet verkställs.

- Vi har under hösten avvaktat domen från Mark- och miljödomstolen och dessutom under hela processen försökt ha dialog med ägaren. Nu när domen vunnit laga kraft - efter att ha överklagats i två instanser - har kommunen beslutat säga upp platsen och få bort Skeppet, förklarar Tove Hedenskog, områdeschef på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Ägaren står för bortforslingen av fartyget och det är inget som ska belasta uppsalaborna.

- Ägaren har informerats om uppsägningen via rekommenderat brev. Vi har inte fått någon bekräftelse på att hen tagit emot den, säger Tove Hedenskog.

Skeppets ägare har betalt båtplats för hela 2019, men enligt avtalet med kommunen är den ömsesidiga uppsägningstiden 3 månader.

- I Uppsala ska vi ha en levande och attraktiv hamn där båtarna ska vara väl underhållna och för att förhindra att liknande situationer uppkommer skärper kommunen nu riktlinjerna för tillsyn och skötsel av fartyg i Uppsala hamn, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Miljöförvaltningen och Brandförsvaret har tillsynsansvaret för fartyg som ligger i Uppsalas hamn.

För mer information

Rickard Malmström (MP), kommunalråd
Telefon: 018-727 13 15
E-post: Rickard.Malmstrom@uppsala.se

Tove Hedenskog, områdeschef Myndighetsuppgifter för trafik och allmän plats
Telefon: 018-727 4 097
E-post: Tove.Hedenskog@uppsala.se

Presskontakt
Louise Holck Clausen, presskommunikatör
Telefon: 072-598 74 20
E-post: louise.holck-clausen@uppsala.se