Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Pressmeddelande

Seniorrestauranger och träffpunkter stängs

Med anledning av coronaviruset har Uppsala kommun beslutat att stänga träffpunkter för äldre samt kommunens seniorrestauranger. Beslutet gäller från och med nu.

- En central uppgift för oss är att skydda de mest utsatta riskgrupperna, och där ingår våra äldre. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och utesluter inte att fler beslut kan komma att fattas med kort varsel, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det är 18 träffpunkter och sju seniorrestauranger som omfattas av beslutet.

- Vi förstår att detta försvårar många äldres vardag och att många är oroliga. Jag vill uppmana att man kan ringa till och ta kontakt med varandra på andra sätt än att fysiskt träffas. På så sätt kan vi hjälpa varandra säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Nu pågår arbete för att hitta lösningar på de problem som uppstår när stora grupper människor uppmanas att hålla sig hemma. Till exempel vill kommunen gärna samarbeta tätare med frivilligorganisationer som engagerar sig för att hjälpa personer som inte bör eller kan gå ut. Kommunen snabbutreder nu hur det ska gå till.