Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Seniorlunch på skolrestauranger

Nu hälsar vi seniorer välkomna att äta lunch på skolrestaurangerna i Almunge skola, Gåvsta skola och Nannaskolan. Seniorluncher på skolor är ett test som pågår mellan 3 februari och 3 april. Du som är över 65 år – passa på att prova!

Äldre kvinna skrattar vid matbordet

En del i satsningen äldrevänlig kommun

Du som är 65 år eller äldre kan nu prova att äta lunch i sällskap med elever på tre skolrestauranger i kommunen. Äldre i Uppsala ska ha nära till service oavsett var de bor, det är en del i satsningen för att bli en äldrevänlig kommun. Därför testar vi att erbjuda seniorluncher i skolmatsalar på landsbygden.

Pilotprojektet är ett test som pågår i två månader där kommunen provar att utnyttja befintliga lokaler och personal för att hitta en socialt och ekonomiskt hållbar lösning för ett utökat utbud av seniorluncher och mötesplatser.

Pris och betalning

Seniorlunch på skolrestaurang kostar 50 kronor och betalning sker endast med Swish . Du som inte har Swish kan få hjälp att skaffa det på någon av kommunens Träffpunkter 65 + . Det går även att betala med kuponghäfte som köps på kommunens ordinarie seniorrestauranger där luncherna kostar 60 kronor.

Buss och parkering

Busshållplatser finns i närheten av de tre skolorna, vid Almunge och Gåvsta finns även gratis parkering. Vid Nannaskolan finns betalparkering i närheten, exempelvis vid Österplan.

Menyer, öppettider och adresser

Information om grundskolans menyer, öppettider och ingång till skolrestauranger finns på uppsala.se/seniorrestauranger .

Almungeskolan

Adress: Almungeberg 14
Öppet vardagar 10.30 till 12.00 3 februari till 3 april 2020.

Gåvstaskolan

Adress: Gåvstavägen 11
Öppet vardagar 11.00 till 12.00 3 februari till 3 april 2020.

Nannaskolan

Adress: Kungsgatan 22
Öppet vardagar 10.30 till 12.30 3 februari till 3 april 2020 (stängt vecka 8 på grund av sportlov).