Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Så genomförs lovaktiviteter under höstlovet

Alla som arrangerar aktiviteter på höstlovet är uppmanade att göra en ny riskbedömning för att avgöra om en aktivitet kan genomföras som planerat. På kubikuppsala.se finns mängder av aktiviteter, men det är viktigt att dubbelkolla med arrangören direkt om förändringar sker i sista stund.

Att barn och unga kan idrotta och sysselsätta sig på sin fritid är mycket viktigt och aktiviteter riktade till barn är särskilt viktiga under loven när skolorna är stängda. Kulturförvaltningens har därför beslutat att verksamheter för barn och unga i möjligaste mån ska fortsätta, men efter ny riskbedömning.

Kulturförvaltningen har uppmanat alla arrangörer av lovaktiviteter att göra en extra riskbedömning och att genomföra planerade aktiviteter om det kan ske på ett säkert sätt. Aktiviteter kan anpassas ytterligare genom att till exempel minska grupper, glesa ut möblering och se till att det finns möjlighet till god handhygien.

Kommunen har stämt av de riktlinjer för lovaktiviteter som togs fram inför sommarlovet med Region Uppsalas smittskyddsenhet som har bekräftat att de är tillräckliga för att genomföra coronasäkrade aktiviteter.

Alla aktiviteter är publicerade på kommunens evenemangskalender för barn och unga Kubik Uppsala . Arrangörerna är uppmanade att informera webbredaktionen om evenemang förändras eller ställs in.