Regeringsbeslut tillåter undervisning på skolor igen

Till hösten kan elever vid Uppsalas gymnasieskolor och vuxenutbildningar se fram emot ordinarie undervisning på plats i skolorna igen.

Utbildnings- och jobbcenter

Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda

Uppsalas gymnasieskolor och vuxenutbildningar har haft distansundervisning sedan den 18 mars efter beslut från regeringen i syfte att hindra spridning av corona. Under fredagen 29 maj meddelande regeringen att gymnasiet, vuxenutbildningen och högskolor tillåts återgå till normal undervisning på plats i skolornas lokaler från den 15 juni.

Planera för höstterminen

Nu kan kommunens gymnasieskolor och vuxenutbildningar börja planera för att återgå till ordinarie undervisning när höstterminen startar efter sommaren.

– Det är ett glädjande besked! Nu kan vi börja planera för höstterminen och ett bra mottagande av nya och gamla gymnasieelever. Jag vill även passa på att tacka alla elever och medarbetare som har gjort en stor samhällsinsats under våren och genomfört distansundervisningen på ett fantastiskt bra sätt, säger gymnasiechefen Christine Kastner Johnson.

Fortsätta hindra smittspridning

Undervisningen får bedrivas i skolans lokaler redan i sommar, men kommunens bedömning är att det kan komma att behövas åtgärder för att kunna öppna skolorna och ändå fortsätta följa myndigheternas råd och rekommendationer för att förhindra smittspridning.

– Det är ett positivt besked att vi kan börja planera för återgång till mer normala undervisningsförhållanden. Men det kommer att krävas fortsatta anpassningar för att begränsa smittspridning. Vi har lärt oss mycket av den här perioden med distansundervisning som kommer att påverka hur vi jobbar fortsättningsvis, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef.

Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola Mobil: 070-345 3207
E-post: christine.kastner-johnson@uppsala.se