Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Pressträff: Uppsala vill bli kulturhuvudstad och arrangera boexpo

Välkommen på digital pressträff om Uppsalas planer på att bli europeisk kulturhuvudstad och att arrangera en världsutställning i hållbar stadsutveckling.

Den 19 januari väntas kommunstyrelsen besluta om två viktiga projekt för Uppsalas utveckling de kommande åren: en ansökan om att bli kulturhuvudstad 2029 och om att stå värd för ett bo- och stadsbyggnadsexpo med tillhörande världsutställning samma år.

Välkommen på pressträff där Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande, och Fredrik Ahlstedt (M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, berättar mer om planerna och vinsterna för Uppsala att arrangera evenemangen.

När?

14 januari 11.00

Hur?

Pressträffen hålls digitalt via Teams .

För mer information