Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Vi firar att vårdhunden fyller tio år med en dogwalk

Uppsala kommun har arbetat med vårdhundsteam i tio år. Det firar vi med en dogwalk, där hundar och förare presenterar sitt arbete inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

Förare med vårdhundar

Uppsala kommun var först i Sverige med att använda vårdhundsteam. I dag arbetar tretton hundar och fem förare inom vård och omsorg. Foto: Andreas Norin

Datum: måndag 29 maj
Tid: 10.00–10.30
Plats: Fyrisborgsgatan 1, rum 118

I dag finns tretton certifierade vårdhundar och fem förare i kommunen. De arbetar med olika former av motivation och träning med barn, vuxna och äldre. Boxern Bosse som certifierades 2007 i Uppsala kommun var Sveriges första vårdhund. Han uppmärksammades både nationellt och internationellt.

Christina Gustafsson, avdelningschef, kvalitet och utveckling
Telefon: 018-727 64 19
E-post: christina.gustafsson@uppsala.se