Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Seminarium om social film

Filmerna "Sveriges bästa svensk" och "Vi älskar Sävja" är några exempel på hur film kan bli ett effektivt verktyg i kommunens arbete med integration och sociala frågor. Uppsala kommun bjuder tillsammans med filmbolaget Populate in till ett seminarium om vad social film är och hur det kan användas.

PRESSINBJUDAN

På seminariet medverkar Gabriella Ekström Filipsson som är rektor på Stordammens skola i Sävja. Hon kommer att berätta hur området förändrades med hjälp av dokumentärserien Vi älskar Sävja.

Ulrik Wärnsberg (S), ordförande för arbetsmarknadsnämnden, och kommunalråd Mohamad Hassan (L) kommer att tala om dokumentärserien Vi älskar Sävja och dramakomedin Sveriges bästa svensk. Hur var tankarna innan och vad har hänt?

Anders Land från Populate som skrivit och regisserat filmerna kommer att förklara vad social film kan åstadkomma och varför de fungerar särskilt bra för en ung målgrupp.

Mariet Ghadimi, verksamhetschef på Tjejers rätt i samhället (TRIS), berättar om filmen 10 minuter av frihet och vad den betyder för deras arbete.

Margareta Nyström, förbundsordförande för Föräldraföreningen mot narkotika, kommer att dela rörande berättelser om dokumentärfilmen Lycka och helvete. Varför är filmen så viktig just nu?

Datum  onsdag 21 september
Tid
          08.00–10.00
Plats     Dragarbrunnsgatan 36C i Uppsala

Mer information och anmälan

Teresa Palmquist, kommunikationschef, Uppsala kommun
Telefon: 018-727 65 09
E-post: teresa.palmquist@uppsala.se