Trude Rosborg får pedagogiska lärarpriset förskola

En naturlig talang som på ett engagerat och kärleksfullt sätt tar hand om barnen. Så står det bland annat i nomineringarna som ledde till att Trude Rosborg tog hem pedagogiska lärarpriset förskola. Det är vårdnadshavare till barn som går på Kims förskola som har nominerat.

Pristagare pedagogiska priset
Pristagare Trude Rosborg, förskollärare med Susanne Engström (MP), utbildningsnämnden.

Trude Rosborg, förskollärare på Kims förskola, uppvaktades tidigare i dag. Omgiven av kollegor överraskades Trude av Susanne Engström (MP), ledamot i utbildningsnämnden. Det blev tal, blommor, rörda kollegor och varma kramar.

— Det finns ett stort intresse bland vårdnadshavare att tala om hur de värdesätter förskollärarnas arbete och i år var det väldigt många som nominerades. Vi i utbildningsnämnden har gått igenom alla nomineringar och vaskat fram Trude, som vi tycker är en värdig vinnare. För att hon är en god pedagog som möter alla barn på ett fantastiskt sätt. Och för att hon bidrar till en verksamhet som uppskattas av föräldrar, säger Susanne Engström (MP), ledamot i utbildningsnämnden.

Bästa presenten

— Priset betyder jättemycket för mig. Det är som ett kvitto på att det jag gör är bra och positivt. Jag blir extra glad eftersom jag inte har jobbat så länge. Och just det här tycker jag är roligast, att få återkopplingen från föräldrar. Innan sommaren eller kring jul kan jag få en lapp där de beskriver hur man har varit under året som har gått. Det är den absolut bästa presenten man kan få, säger Trude Rosborg, förskollärare på Kims förskola.

Nomineringarna för det pedagogiska lärarpriset förskola har bedömts utifrån fyra kriterier

• väcka nyfikenhet och engagera
  • skapa ett tryggt klimat för lärande
  • utmana och ge självförtroende
  • få skolan att utvecklas.

Om de pedagogiska priserna

De pedagogiska priserna inom samtliga kategorier går till engagerade och inspirerande pedagoger och skolledare som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö för barn och elever. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor.

Det pedagogiska lärarpriset förskola är det andra av årets pedagogiska pris som delats ut. 19 november delades det pedagogiska ledarskapspriset ut till Tomas Rylander, rektor på Valsätraskolan och Ekuddenskolan. Under de närmaste veckorna kommer pedagogiska lärarpriser att delas ut till lärare i grundskola och gymnasium. 9 december firas pristagarna i en gemensam prisceremoni i samband med kommunfullmäktige på Uppsala Konsert & Kongress.