Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

På elcykel till Vänge med kommunalråd och tjänstemän

Torsdag 15 september cyklar stadsdirektören Joachim Danielsson, kommunalrådet Maria Gardfjell (MP) och Bengt Fladvad (MP), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden till Vänge på elcykel för att uppmärksamma landsbygdsprogrammet och Uppsalas mål att bli Sveriges bästa cykelstad.

Med på turen finns flera av kommunens tjänstemän som arbetar med cykling och med landsbygdsfrågor. Christian Mineur från Trafikverket cyklar med för att informera om Trafikverkets uppdrag.

– Det är en självklarhet att det ska gå att bo och arbeta på landsbygden och samtidigt kunna ta sig fram på sätt som är bra för miljön och för den egna hälsan, säger Maria Gardfjell (M), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat.

Turen går från Stationsgatan 12 klockan 15.00 och deltagarna räknar med att nå målet i Vänge, korsningen Gamla Salavägen- Prostvägen vid 16-tiden. På plats ska man samtala med och ta emot synpunkter från Vängeborna på landsbygdsprogrammet.

– Vi hoppas att många som annars har svårt att ta sig till andra former av möten ska ta chansen att möta oss och lämna sina synpunkter och berätta vad de förväntar sig av oss förtroendevalda och kommunens tjänstemän för att göra deras livspussel enklare, säger Maria Gardfjell.

Cyklisterna finns på plats i korsningen Gamla Salavägen – Prostvägen, mellan Vänge kyrka och skolan/sporthallen.mellan cirka 16.00 och 17-30.

Mer information

Mimmi Skarelius Lille, landsbygdsstrateg
Telefon: 018-727 12 49
E-post: mimmi.skareliuslille@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, PR-strateg
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se