Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Ordinarie parkeringstaxor i centrum från 1 september

Från och med tisdag 1 september återgår parkeringstaxorna till de ordinarie nivåerna i centrala Uppsala, parkeringszon A.

Den 6 april sänktes avgiften för de två första timmarnas parkering i centrala Uppsala (parkeringszon A) till 1 kr/timme. Kommunens krisledningsnämnd beslutade om avgiftssänkningen för att stödja stadskärnans näringsliv under coronakrisen. Beslutet gällde till och med 31 augusti. Från 1 september återgår alltså parkeringstaxorna till de ordinarie nivåerna.

- Under sommarmånaderna 2020 var beläggningen på våra p-platser i city högre än under motsvarande period 2019, så visst har avgiftssänkningen haft effekt, säger Lennart Johansson, vd för kommunägda Uppsala parkering.

 

För mer information