Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Ökad närvaro av vuxna på Gränbyskolan

Ett av målen i Handlingsplan Gränby Kvarngärdet är att öka närvaron av vuxna i skolan. Nu anställs husvärdar på Gränbyskolan för att möta upp behovet och bidra till en tryggare studiemiljö.

Barn hoppar hage på asfalt.

Handlingsplan Gränby Kvarngärdet har fem fokusområden, ett av dem är barn och unga. Målet är att barn och unga ska känna sig trygga, att de ska delta i fritidsaktiviteter, ha goda studieresultat och en meningsfull fritid. För att nå målet behövs en rad insatser, bland annat att anställa fler vuxna i lärmiljöer. Under tisdagen började därför två husvärdar att arbeta på Gränbyskolan. Husvärdarna ska finnas till där de behövs och stötta med olika arbetsuppgifter.

Möjligheten att jobba som husvärd innebär även att utrikesfödda arbetssökande får möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden, skapa kontakter och få referenser. Att arbeta för att Uppsalas invånare ska kunna försörja sig själva är en tydlig del av kommunens mål och budget.

-För att öka vuxennärvaron på skolan har arbetsmarknadsförvaltningen i samarbete med Gränbyskolan anställt två husvärdar. Husvärdarna ska kunna avlasta lärare med diverse göromål och på så sätt frigöra tid för lärare att öka de sociala kontakterna med eleverna. Samtidigt bidrar de med en ökad vuxennärvaro vilket i sig skapar större lugn och ro i elevgemensamma uppehållsytor, säger Andreas Christoffersson, områdeschef arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetet med att utöka närvaron av vuxna i skolorna fortsätter.

Läs handlingsplan Gränby Kvarngärdet.