Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala kommun startar unik yrkesutbildning inom life science

I höst startar Uppsala kommun en ny yrkesutbildning på gymnasial nivå inom vuxenutbildningen- operatör inom läkemedelsindustrin. Utbildningen är den enda i sitt slag i Sverige.

Operatör inom läkemedelsindustrin
Utbilda dig till operatör inom läkemedelsindustrin.

Efterfrågan på operatörer är stor. För att skapa ytterligare arbetstillfällen och ge bättre möjligheter för företagen att växa startar Uppsala kommun en operatörsutbildning i samverkan med branschen. Life science-sektorn är kommunens största tillväxtbransch med fler än 100 bolag och cirka 5 000 anställda. 

Utbildningen startar i september och pågår i 35 veckor. Den vänder sig brett till de som är intresserade av en väg till jobb och att få arbeta inom life science-industrin. I utbildningen ingår bland annat kurser om hygien, datastyrd produktion och industriell mätteknik. Deltagarna får även ta truckkörkort. Utbildningen sker inom ramen för vuxenutbildningen i Uppsala och kommer att husera i lokaler i Uppsala Business Park. 

Utbildningen är sökbar 10 juni till 2 augusti.

Läs mer om utbildningen.