Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Ny sfi-anordnare inom vuxenutbildningen i Uppsala

Yrkesplugget har sedan 14 april tagit över den sfi-utbildning som AlphaCE Coaching & Education tidigare bedrev för vuxenutbildningen i Uppsala. Det innebär att 500 elever kan fortsätta sin utbildning utan avbrott.

Yrkesplugget bedriver sedan hösten 2019 fordonsutbildningar samt språk- och yrkesintegrerad utbildning för vuxenutbildningen i Uppsala. Nu tar de också över avtalet gällande svenska för invandrare som AlphaCE Coaching & Education haft. AlphaCE Coaching & Education försattes i konkurs i mars i år.

I övertagandet ingår att fortsatt bedriva den verksamhet som ingår i det ursprungliga avtalet. Totalt berörs cirka 500 sfi-elever som nu kommer att kunna gå kvar på sin skola. Även lärare och annan personal erbjuds möjligheten att arbeta kvar. Avtalet gäller i totalt fyra år.

- Det gläder mig att vi har kommit fram till en så snabb lösning. Det visar att det finns leverantörer som kan skala upp verksamheten för att säkerställa utbildning för de cirka 500 elever som berörs. Upplägget ger sfi-eleverna ytterligare möjligheter till yrkesutbildningar och praktik, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

- Det känns väldigt bra att vi kunnat lösa detta med så kort varsel. Eleverna kan nu fortsätta sin utbildning utan avbrott och personalen har möjlighet att arbeta kvar på sin arbetsplats, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef i Uppsala kommun.