Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Ny brandchef för Uppsala brandförsvar

Kommunstyrelsen har i dag fattat beslut om att anställa Elisabeth Samuelsson som ny brandchef för Uppsala brandförsvar. Hon kommer att tillträda tjänsten den 1 januari 2019.

Ny brandchef för Uppsala brandförsvar

Elisabeth kommer närmast från rollen som beredskapssamordnare på kommunledningskontoret i Uppsala kommun. Hon har tidigare arbetat många år på brandförsvaret, bland annat som biträdande avdelningschef och produktionschef. Elisabeth har också arbetat med beredskaps- och säkerhetsfrågor hos både Länsstyrelsen och dåvarande Landstingsservice. 

– Det känns tryggt att hälsa Elisabeth välkommen som ny brandchef. Elisabeth är utbildad brandingenjör och har en gedigen erfarenhet inom räddningstjänst, både från operativ utryckning, förebyggande arbete, säkerhets- och beredskapsfrågor och ledarskap på operativ och strategisk nivå, säger Joachim Danielsson, stadsdirektör.

– Jag känner stort engagemang för räddningstjänsten och ser fram emot att fortsätta utveckla brandförsvarets verksamhet i rollen som brandchef, säger Elisabeth Samuelsson.

Uppsala brandförsvar arbetar för att Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner ska vara trygga och säkra kommuner för de som bor, verkar och vistas där. Brandförsvaret ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. De ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Brandförsvaret tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

För mer information
 
Joachim Danielsson, stadsdirektör
Telefon: 018-727 12 00
E-post: joachim.danielsson@uppsala.se

Presskontakt

Ulrika Borg, presskommunikatör
Telefon: 072-468 64 95
E-post: ulrika.borg@uppsala.se