Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Nära fördubbling av antalet sökande till vuxenutbildningen

Det fortsätter att råda högt söktryck på vuxenutbildningen i Uppsala. Till kursstarten i oktober har antalet sökande ökat med 92 procent jämfört med samma sökperiod förra året. Populärast är yrkesutbildningarna inom vård och omsorg och barn och fritid.

Klassrum med vuxna elever och en lärare

Det höga söktrycket innebär att drygt 900 fler personer önskar gå en vuxenutbildning som startar i oktober jämfört med oktober 2019. Yrkesutbildningen barn och fritid på Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda har 260 behöriga sökanden.

- Det är glädjande att så många ser vuxenutbildningen som en väg till jobb. Men det höga söktrycket är även en följd av coronasituationen och vi försöker öka antalet studieplatser på våra utbildningar där det är möjligt. De som inte kommer in på utbildningen har vi en vidare dialog med för att se vilka andra möjligheter de har. Vi har även kontinuerliga starter av kurserna och nästa start är i januari, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef.