Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Så lyder årets budskap för krisberedskapsveckan 11-17 maj. Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) genomför med bland andra landets kommuner för att stärka befolkningens motståndskraft inför kriser och ytterst krig.

Löpsedlar om coronaviruset

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Med anledning av den pågående pandemin har innehållet i år anpassats. Uppsala kommun deltar liksom tidigare år men MSB tar det här året en ledande roll i genomförandet av veckan.

Årets kampanj blir digital, bland annat genom annonsering i sociala medier och dagspress. Budskapen i den anpassade kampanjen fokuserar på hanteringen av den pågående coronapandemin. Det vi gör och lär oss i dag i form av ansvarstagande, delaktighet och medmänsklighet bidrar till krishanteringen och bygger motståndskraft inför framtiden.

Vi kan alla hjälpas åt i det viktiga arbetet. Det gör vi bland annat genom att fortsätta hålla social distansering, ha en god handhygien - och att vi noggrant följer myndigheternas råd och rekommendationer.

Det är också extra viktigt att söka information från säkra och pålitliga källor.

Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar precis som vi alla som bor i landet också har ett ansvar. Det är tillsammans vi kan klara det här – allas insatser är viktiga.

Läs mer om Krisberedskapsveckan och hur du kan agera vid en kris här

För mer information

Stefan Unnevall, enhetschef krisberedskap och civilt försvar
Telefon: 018-727 12 86
E-post: stefan.unnevall@uppsala.se

Magdalena Sjelin, beredskapssamordnare
Telefon: 018-727 11 18
E-post: magdalena.sjelin@uppsala.se