Röstningen avslutad i Bälinge och Björklinge

Vi har ett röstningsresultat för medborgarbudget i etapp 2 som omfattar östra och västra Bälingebygden och Björklingeområdet.

En flicka som hänger i armarna i ett utegym.

Vi har fått in ett rekordstort antal förslag till lokala projekt. Över 240 förslag lämnades in och nu finns ett resultat.

De vinnande bidragen är

• Komplettering av utegymmet i Bälinge (300 000 kr)
  • Parksoffor i Bälinge, Björklinge och Oxsätra (90 000 kr)
  • Hjärtstartare vid Nolmyra bygdegård (28 000 kr)
  • Träscen vid Långsjön i Björklinge (300 000 kr)
  • Belysning vid lekpark i Lövstalöt (150 000 kr)

Kostnaderna är ungefärliga men ryms inom den beslutade budgeten. Hela projektet för medborgarbudget är ett sätt att lyfta och stötta det engagemang som redan finns, och ett tillfälle att underlätta nytt engagemang.

Medborgarbudget genomförs inom ramen för hela utvecklingsarbetet för landsbygden. Det efterfrågas ofta mer kommunal närvaro i kommunens landsbygder och projektet kan till en viss del möta det behovet. Totalt är fem områden utsedda att ingå i projektet medborgarbudget som kommer att pågå under tiden 2018–2022.

Här kan du läsa om hela processen för medborgarbudget