Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Lyckad Karriärdag i Gottsunda

I onsdags genomförde vi Karriärdagen för andra året i rad. Dagen riktade sig till arbetssökande i alla åldrar och är ett samarbete mellan Sirius fotboll, Uppsala kommun och Arbetsförmedlingen.

Jari Kujansuu och Ian Serelius
Jari Kujansuu från Uppsala kommun och Ian Sirelius från Sirius Fotboll

På plats vid Kulturpunkten i Gottsunda fick ett femtiotal arbetssökande möjlighet att träffa arbetsgivare från flera olika branscher, så som bygg och anläggning, handel, hotell, marknadsföring, teknik och installation. Upplägget var jobbmässa, mingel och avslutades med fotbollsturnering.

Syftet med dagen är att skapa en rolig och avslappnad mötesplats där vi öppnar dörrarna för arbete. Jari Kujansuu var samordnare för dagen. Han sammanfattar upplevelsen av dagen så här:

– Mötet är alltid framgången. När vi skapar ytor där arbetsgivare och arbetssökande träffas gör vi skillnad på riktigt. I det mötet skapar vi vägar in på arbetsmarknaden som möjliggör för fler människor att vara med och bidra med sin kompetens.

Årets upplaga blev ett mycket lyckat arrangemang och vi ser fram emot att vidare utveckla samarbetet så att det blir en Karriärdag 2020.