Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Lär dig mer om klimatsmart mat på 25 minuter

Jobbar du med att köpa in råvaror, sätta ihop menyer eller laga mat? Eller är du bara lite extra intresserad av hur maten vi äter påverkar vårt klimat? Gå den webbaserade utbildningen Mat och klimat.

En mörk bakgrund med texten Mat och klimat på

I utbildningen får du lära dig göra mer klimatsmarta val kring maten du äter. Utbildningen tar 25 minuter och är öppen för alla. Utbildningen har tagits fram inom ramen för projektet Klimatprofilering av restauranger som drivs av Uppsala kommun och delfinansieras av statliga Klimatklivet.

Gymnasieskolor minskar matrelaterade utsläpp

- Eftersom 25 procent av de klimatutsläpp vi svenskar orsakar kommer från maten känns det toppen att vi på detta sätt gör det lättare för alla att bidra till att rädda planeten, säger Rikard Malmström (MP), kommunalråd.

- Flera av Uppsalas gymnasieskolor har på ett jättebra sätt minskat sina matrelaterade utsläpp med över 30 procent och visat att det går att göra genom aktiv menyplanering. Det känns hoppfullt, fortsätter han.

Gör den webbaserade utbildningen Mat och klimat.

Läs mer om projektet Klimatprofilering av restauranger.