Landshövdingen vandrar till Gottsunda

Under fredagen har det blivit dags för Uppsala kommun att stå värd för landshövdingens vandring genom länet. Temat för vandringen i Uppsala är naturen som mötesplats för integration.

Uppsala slott.

Vandringen kommer att starta vid borggården på slottet och avslutas vid Vårdsätraviken. Det blir några stopp längs vägen, bland annat hos öppna förskolan i Gottsundagipen med presentation av deras arbete för att främja friluftsaktiviteter utomhus.

Förhoppningen är att vandringstillfället i Uppsala ska bidra till att fler personer lockas till att utnyttja de fina vandringsleder och naturområden som finns i Uppsala län. Samt belysa hur Uppsala kommun arbetar med integration kopplat till folkhälsan.

Även Erik Pelling (S), Fredrik Ahlstedt (M), Mohamad Hassan (L) och Rickard Malmström (MP) kommer att delta i vandringen.