Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Kraftig ökning av covid-19 i Uppsala län

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar snabbt i Uppsala län visar ny statistik från Region Uppsala.

Bild med texten Faran är inte över. Håll avstånd.

Region Uppsala uppmanar till att följa de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten som om de vore en lag. Håll minst två meters avstånd till andra och var hemma så mycket som möjligt.

– Jag vet att det är jobbigt nu. Men vi måste orka lite till. Ring dina vänner och äldre släktingar, umgås på distans och ta vara på take away och andra sätt att handla säkert som Uppsalas företagare erbjuder. Vi kommer klara det här om vi alla tar vårt ansvar, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

De bekräftade fallen av covid-19 i Uppsala län var förra veckan dubbelt så många som veckan innan. Läget är mycket allvarligt och för att vården ska kunna ta hand om de som behöver måste vi alla ta ansvar. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Läs Region Uppsalas pressmeddelande om den ökade smittspridningen