Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Pressmeddelande

Kommunen ordnar informationskvällar om solceller och laddstolpar

Under hösten 2018 kommer Energi- och klimatrådgivarna besöka sex platser runt om i Uppsala län. Syftet är att informera om solceller och laddstolpar till villa- och sommarhusägare, företag och medlemmar i bostadsrättsföreningar. Besöken är en möjlighet att ställa frågor och få information.

Intresset för att instalera solceller ökar och nu ordnar Uppsala kommun informationsträffar på sex platser i kommunen för de som vill instalera solceller. Foto: Uppsala kommun

Energi- och klimatrådgivarna besöker Heby, Enköping, Knivsta, Tierp, Uppsala och Älvkarleby för att ge råd om installation av solceller och laddstolpar till elbilar.

– Solceller har blivit mer efterfrågat som alternativ energikälla och samtidigt sjunkit drastiskt i pris på senare tid. I dag är det en lönsam investering för många villaägare och intresset ökar hela tiden, säger Staffan Gunnarsson, en av energi- och klimatrådgivarna i Uppsala.

Det finns ett investeringsstöd för solcellsanläggningar på 30 procent av den totala investeringskostnaden och det krävs oftast inget bygglov.

Informationskvällar:

5/9 Enköping
11/9 Knivsta
13/9 Uppsala
2/10 Heby
4/10 Tierp
9/11 Älvkarleby

Mer information om anmälan på www.ekrul.se

Staffan Gunnarsson, energi- och klimatrådgivare
E-post: staffan.gunnarsson@uppsala.se