Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kommunen bryter avtalet med Hemvakten AB

Kommunen häver sitt avtal om hemtjänst med hemvårdsföretaget Hemvakten AB. Trots att kommunen har påpekat brister har företaget inte ändrat sina rutiner.

Kommunen har påpekat brister i verksamheten och brott mot avtalet upprepade gånger. I samband med uppföljningar har ledningen för hemvårdsföretaget Hemvakten AB fått rekommendationer och handlingsplaner från kommunen som de inte har följt.

– För att garantera en säker och jämställd omsorg väljer vi nu att häva avtalet. Tyvärr kan vi konstatera att företaget inte har åtgärdat uppenbara brister, trots erbjudande om information och stöd från kommunen, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

Avtalet inleddes 2016. Kommunen har sedan dess följt upp verksamheten regelbundet. Då omfattande brister upptäckts vid uppföljningarna granskades företaget mer noggrant. Separata utredningar gjordes även i specifika ärenden.

Hemvakten AB har cirka 75 brukare med hemtjänst. De får nu möjlighet att välja en ny hemtjänstutförare. Personer som berörs har fått information. Kommunens biståndshandläggare tar även en personlig kontakt med var och en för att underlätta övergången.

För mer information

Jesper Kyrk, avdelningschef för avtal och marknad på Uppsala kommun, äldreförvaltningen
Telefon: 018-727 65 18
E-post: jesper.kyrk@uppsala.se

Monica Östman (S), ordförande för äldrenämnden
Telefon: 070-655 40 41
E-post: monica.ostman@bredband.net

Presskontakt
Susanne Järved, pressansvarig
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se