Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kommunen avråder från eldning även på iordningställda grillplatser

Med anledning av den höga brandrisken och att det under de senaste dagarna utbrutit bränder i Stenhagen och Hågadalen avråder kommunen från all grillning i kommunens marker. Det gäller även iordningsställda grillplatser.

Från och med 21 maj avråder kommunen starkt från grillning även i iordningställda grillplatser. Det gäller i friluftsområdena i Stadsskogen, Norra Lunsen, Hågadalen-Nåsten, Fjällnora, Vedyxaskogen och Hammarskog. Beslutet har kommunen fattat som markägare.

Redan den 17 maj fattade Länsstyrelsen i samråd med länets räddningstjänster beslut om eldningsförbud. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet vid iordningställda grillplatser som har en utformning som gör att spridning av brand inte kan ske.

Med den här avrådan vill kommunen göra allmänheten extra uppmärksam på den brandrisk som föreligger och vädjar till att man respekterar avrådan i friluftsområdena.

Kommunen informerar bland annat med skyltning vid friluftsområdenas entréer och på Facebook.

För mer information

Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Roger Lindström, enhetschef för drift och underhåll
Telefon: 018-727 40 73
E-post: roger.lindstrom@uppsala.se

Fredrik Gustafsson, skogvaktare
Telefon: 018-727 47 55
E-post: fredrik.gustafsson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon:
018-727 65 27
E-post:
maria.hasselgren@uppsala.se