Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Pressmeddelande

Klimatmatchens vinnarlag utsedda

Årets vinnarlag till Klimatmatchen har nu utsetts! Tre lag kommer att få sina priser i samband med innebandymatchen på IFU arena i Uppsala nästa vecka. Priserna delas ut under ledning av kommunalråd Rickard Malmström (MP).

Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande.

De tre vinnande lagen blev:

1:a Wasakåren Stigfinnarna Hjorten/Korpen
2:a Wasakåren Stigfinnarna Örnen/Räven
3:a Uppsala domkyrkas gosskör

Grattis önskar Uppsala kommun!

I samband med matchen mellan Storvreta - Sirius nu på tisdag 17 december, blir det prisutdelning under ledning av kommunalråd Rickard Malmström (MP).

Datum: tisdag 17 december
Plats: IFU Arena, Gränby
Tid: matchen börjar 18.30, prisutdelning sker i första pausen ca 19.00

- Klimatengagemanget hos Uppsalas och världens unga är så hoppingivande. Ett stort grattis och tack för er insats, ni gör skillnad! säger kommunalråd Rickard Malmström (MP).

Klimatmatchen är en tävling för alla barn- och ungdomar mellan 10 och 16 år som är med i en förening. Genom att gå, cykla, ta bussen eller samåka till fritidsaktiviteten samlar alla i laget tillsammans ihop poäng. Poängen baseras på hur mycket växthusgaser som släpps ut vid varje resa. Ju mindre utsläpp desto högre poäng. Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande och stimulera ungdomars rörelse och aktivitet.