Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kaisa Björnström lämnar uppdraget som socialdirektör i Uppsala kommun

Efter nästan tre år lämnar nu Kaisa Björnström sitt uppdrag som socialdirektör i Uppsala kommun. Åsa Carlsson, som i dag är avdelningschef, Avd. Vuxen, tillträder som tillförordnad förvaltningsdirektör den 11 nov.

Under sin tid i Uppsala har Kaisa fokuserat på att utveckla ledarskapet och kvalitetsfrågorna inom socialförvaltningens ansvarsområde. Med fokus på arbetsmiljö, karriärvägar och hållbart arbetsliv så har hon arbetat för att göra förvaltning till en attraktiv arbetsgivare med fokus på kärnuppdraget. Nu står verksamheten inför ytterligare tuffa ekonomiska utmaningar med ännu större krav på effektiviseringar och det krävs nu ett annat ledarskap för att kunna möta de kommande utmaningarna.

- Jag är oerhört stolt över det förändringsarbete som jag haft förmånen att få leda tillsammans med mina fantastiska chefer och dito medarbetare inom Socialtjänsten i Uppsala. Inte minst glädjande är att det varit möjligt att kraftfullt sänka kostnaderna utan att försämra kvaliteten och servicen till medborgarna. Jag önskar min kommande efterträdare all lycka till, säger Kaisa Björnström.

- Socialförvaltningen har under Kaisas ledning genomgått en omfattande förändringsresa. Hon har genomfört ett systematiskt och inkluderande arbete som rustat förvaltningen inför framtiden, säger Eva Christiernin, socialnämndens ordförande.  

  

För mer information