Jan Aili blir ny förskolechef i Uppsala kommun

Utbildningsförvaltningen har rekryterat Jan Aili som ny chef för den kommunala förskolan. Han kommer närmast från en liknande tjänst i Sundbybergs stad.

Porträtt av Jan Aili

Jan Aili har lång erfarenhet som skolledare för förskola och grundskola i flera olika kommuner. Från början är han matte- och NO-lärare och har även läst rektorsutbildningen vid Uppsala Universitet.

– Med Jan får vi en reflekterande och analytisk ledare med stort driv som kan fortsätta det förändringsarbete som har påbörjats inom förskolan. Inte minst hans förmåga att lyfta sina medarbetare och få människor med sig värdesätter jag högt, säger utbildningsdirektör Susana Casas Olsson.

Jan Aili tillträder sin tjänst senast under december månad. Han efterträder Erik Ojala som den 1 oktober blir ny grundskolechef i Uppsala kommun. Från den 1 oktober kommer Marie Fellenius träda in som tillförordnad förskolechef.