Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Pendlarparkeringen i Storvreta invigs 13 november

Välkomna på invigning av Storvretas pendlarparkering nordöst om Uppsala. Pendlarparkeringen har utökats och rustats upp och kan nu ta emot dubbelt så många bilar och cyklar inför fortsatt resande med tåg eller buss.

Personer på väg till upptåget

Som ett led i kommunens arbete med att stimulera hållbart resande och stärka Uppsalas landsbygd har pendlarparkeringen i Storvreta rustats upp. Antalet parkeringsplatser för bilar på västra sidan har utökats och totalt på båda sidor järnvägen finns nu drygt 50 platser varav två är handikappanpassade.

Antalet cykelparkeringsplatser har utökats till dubbelt så många som tidigare (totalt 90 platser), och hälften av dem är väderskyddade. Det finns även fyra särskilda parkeringsplatser för lådcyklar och en ny cykelpump.

Storvreta är Uppsala kommuns största tätort efter Uppsala stad och ligger cirka 15 kilometer utanför Uppsala. Det är ett område i stark utveckling där det fram till år 2040 kommer att byggas cirka 2 000 nya bostäder och etableras nya verksamheter.

Tid och plats för invigningen

Datum: Onsdag 13 november
Tid: 14.15
Plats: Pendlarparkeringen vid tågstationen i Storvreta