Införandet av direktplaceringar skjuts upp

Vi har tidigare informerat om att Uppsala kommun ska införa direktplaceringar vid byte av förskola från 1 oktober. Det kommer nu att skjutas upp.

Pedagog med barngrupp

Det innebär att samma regler som tidigare fortsätter gälla, fram till att kommunen inför direktplacering.

Vad innebär det för mig som har ansökt om byte av förskola för mitt barn till januari 2021?

Det innebär att samma regler gäller som tidigare. Du kommer få ett erbjudande om att byta till en annan förskola, där du måste svara inom 8 dagar, säger Caroline Sedin, chef för enheten antagning förskola.

Med direktplacering kommer vi kunna frigöra fler lediga platser, och på så sätt göra det enklare att få den förskoleplats man vill ha.

Så snart vi vet när vi kan införa direktplaceringar publiceras det här på uppsala.se.