Gymnasiet firar studenten med utspring 14 augusti

På grund av coronapandemin genomförde de kommunala gymnasieskolorna inte något traditionsenligt utspring för gymnasiet på examensdagen 5 juni då avslutningen endast hölls digitalt. Utspringet kommer istället att genomföras fredag 14 augusti.

3 personer håller studentmössor i luften

Utspringet för gymnasiets avgångselever kommer att se olika ut från skola till skola. Exempelvis är Lundellska skolan även i år på Uppsala slott med utspring på borggården och Katedralskolan har utspring genom ekporten mot Skolgatan. Två gymnasieskolor, Uppsala yrkesgymnasium Jälla och Linnégymnasiet, har efter diskussion med avgångseleverna valt att inte ordna något utspring alls.

Skolorna har utifrån sina olika förutsättningar vidtagit nödvändiga åtgärder för att förhindra smittspridning. Till exempel får endast ett begränsat antal anhöriga närvara och utspring kommer att ske utspritt eller på olika delar av skolgården.

– Äntligen får vi göra det efterlängtade utspringet! Gymnasieeleverna har verkligen bidragit till minskad smittspridning med distansundervisning under våren och de förtjänar en festlig avslutning. Nu uppmanar vi även anhöriga att hjälpa till att hålla distans och följa alla rutiner så att vi får ett smittsäkert firande, säger gymnasiechefen Christine Kastner Johnson.

Mer detaljerad information om utspringet finns på de kommunala gymnasieskolornas hemsidor:

celsiusskolan.uppsala.se
fyrisskolan.uppsala.se