Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gymnasiemässan 2020 ställs in

På grund coronaviruset och risk för smittspridning ställs årets gymnasiemässa in.

Ben på ungdomar som besöker gymnasiemässan

Varje år i början av november arrangeras vanligtvis en gymnasiemässa. Syftet med mässan är att besökare ska få kontakt med och ställa frågor till både elever och medarbetare från de skolor som medverkar.

Gymnasiemässan innebär vanligtvis startskottet för elever inför gymnasievalet. Det är ofta första kontakten som elever i åk 9 har med gymnasieskolorna. Först efter mässan är det många som börjar fundera över vilken gymnasieutbildning och gymnasieskola de ska välja i det kommande gymnasievalet.

- Mässan är populär och det brukar komma cirka 7 000 besökare, både elever och vårdnadshavare. Men det bildas köer och blir väldigt trångt framför montrarna, dessutom reser många skolor med buss till mässan. Även om förbudet med högst 50 deltagare i en lokal har blivit upphävd så kan vi inte garantera att säkerhetsavstånden hålls på mässan. Därför har vi beslutat att vi ser det som en stor risk för smittspridning och tyvärr måste ställa in årets gymnasiemässa, säger Märit Gunneriusson Karlström, chef för enheten för uppföljning, analys och samordning inom utbildningsförvaltningen på Uppsala kommun.

Håll dig uppdaterad om gymnasievalet

Information om gymnasieutbudet på uppsala.se/gymnasieutbildningar

Här finns samlad information som elever och vårdnadshavare behöver för att kunna göra ett bra och genomtänkt gymnasieval. Bland annat hittar du alla gymnasieutbildningar och vilka skolor de finns på. Informationen på sidan kommer att uppdateras löpande under hösten.