Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Grävarbete påverkar trafiken på Dag Hammarskiölds väg

Måndagen 15 maj börjar arbetet med att dra nya ledningar för vatten från Rosendal till Polacksbacken. Arbetet påverkar framkomligheten på Dag Hammarskiölds väg och ett körfält i vardera riktningen kommer att vara avstängt under de veckor som arbetet pågår.

I takt med att Uppsala växer behöver flera ledningar för vatten, avlopp, el och fiberkabel dras. Det påverkar trafiken eftersom ledningarna ofta ligger i anslutning till vägar.

– Vi kan bara konstatera att så är fallet, ledningarna dras där de är lättåtkomliga när man behöver göra förändringar eller laga dem, och det är i anslutning till vägar, säger Michael Eriksson, avdelningschef för gata, park, natur.

Arbetet vid Rosendal och Polacksbacken pågår i drygt två veckor och utöver att två körfält stängs av begränsas hastigheten till 30 kilometer i timmen för att skapa en trygg arbetsmiljö för de som arbetar på platsen. En busshållplats i höjd med rondellen på Dag Hammarskiölds väg placeras tillfälligt framför avstängningen.

För gående och cyklister ordnas en tillfällig omväg runt avstängningen.

För mer information

Thomas Blomqvist, projektledare för genomförande av allmänplats i Rosendal
Telefon: 018-727 47 12
E-post: thomas.blomqvist@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27
E-postmaria.hasselgren@uppsala.se