Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gränbyskolans lärare vann Guldäpplet 2020!

Det var en glad och stolt Emelie Hahn som tog emot priset på måndagskvällen. I stark konkurrens lyckades hon ta hem en första plats i det stora lärarpriset Guldäpplet. • Prisutdelningen var en del av Guldäpplets dag som i år hölls i princip helt digital.

Bild på Emelie Hahn
Emelie Hahn vann Guldäpplet 2020

Emelie Hahn är förstelärare på Gränbyskolan i Uppsala och undervisar i tyska och so-ämnen. Hon drivs av att ge sina elever erfarenheter och möjligheter som de annars inte skulle få, genom att ta ut klassrummet i världen och ta in världen i klassrummet.

Digitala resor och kompisar

Tillsammans med sina elever driver Emelie internationella projekt tillsammans med skolor runt om i Europa. Det träffas virtuellt och eleverna samarbetar i uppgifter som de sen redovisar för varandra. Projekten innebär också fysiska resor.

–Det är fantastiskt att få ta emot det här priset. Jag brinner för att vidga elevernas vyer och ge dem nya perspektiv. Med digitaliseringens möjligheter är hela världen bara är ett knapptryck bort, säger Emelie Hahn.

Emelie delar gärna med sig av sitt arbete till andra kollegor. Bland annat genom föreläsningar både här i landet och utomlands.

–Jag vill bidra i arbetet framåt för fler lärare och visa på möjligheter. Jag handleder även digitalt och delar med mig av uppgifter och hela upplägg, avslutar Emelie Hahn.

Pristagare i tävlingen

Och Emelies arbete gav framgång och vinst. På måndag kvällen stod det klart att hon kom på första plats och tog hem det stora lärarpriset.

Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne.

På första plats kom: Emelie Hahn

På delad andra plats kom: Linda Bjällerstedt och Sara Bergström, förskollärare på Bjurhovdasmyckets förskola i Västerås

Mia Lägnert, SO-lärare, och Pernilla Abrahamsson, lärare i Ma/NO/TK på Norrevångskolan i Karlshamn

Läs mer om Guldäpplet

Hör Emelie berätta om sitt arbete i skolpodden Kopieringsrummet

Se mer av Emelie Hahn i filmen till Guldäpplet.