Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

God uppslutning på leverantörsträff

Den 18 juni bjöd Uppsala kommun in till en leverantörsträff inför upphandlingen av arbetsbefrämjande insatser. Kommunen söker leverantörer som på olika sätt hjälper människor till arbete. Det kan exempelvis vara i form av matchning mot specifika branscher, yrkesspecifik språkträning och grundläggande digital kompetens.

Leverantörsträff

Syftet med leverantörsträffen var att fånga tankar och synpunkter från branschen för att fastställa ett bra förfrågningsunderlag och urvalskriterier inför upphandlingen. Besökarna fick ta del av information om kommunens arbete med arbetssökande, de tjänster som ska upphandlas och upphandlingsmodellen Dynamiskt inköpssystem.

Det var en god uppslutning på träffen och många hade frågor om upphandlingsmodellen. Arbetsmarknadsnämndens ordförande Mohamad Hassan och arbetsmarknadsdirektör Lena Winterbom hälsade välkommen.

- Allt vi gör ska leda till att fler Uppsalabor kan försörja sig långsiktigt. Vi ska hitta nya vägar för att upphandla så att vi kan hjälpa individer. På mötet ställdes det många bra frågor och vi fick god feedback på processen. Det väsentliga är att vi tillsammans med leverantörerna möjliggör så att fler i Uppsala ges chansen att bryta sitt utanförskap, säger Mohamad Hassan, ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Upphandlingen av arbetsbefrämjande insatser sker i höst.