Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gå och cykla till skolan

I höst arrangerar Trafikkalendern i samarbete med Uppsala kommun återigen tävlingen gå och cykla till skolan. Tävlingen som är för alla elever i Uppsalas skolor går ut på att ta sig till och från skolan genom att gå, cykla eller åka kollektivt.

En glad pojke med cykelhjälm håller i styret på en cykel.

Tävlingen riktar sig till förskoleklasser och klasser i årskurs 1–6. Under två valfria veckor i september–oktober ska klassen samla så många resepoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. Alla som är med har chans att vinna prispengar och ett besök på allaktivitetshuset Allis i Uppsala.

Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö och att förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Tävlingen arrangeras för fjortonde året i rad av Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om barn och trafik.

Läs mer om om tävlingen gå och cykla till skolan.

Vill du minska ditt klimatavtryck?

Att cykla och gå är ett bra sätt att minska klimatavtrycket. Vill du veta fler sätt? Klimatlätt är ett samarbete mellan en rad olika samhällsaktörer för att skapa ett hållbart Uppsala. Med Klimatlätts app och smarta tips kan du enkelt ta reda på hur just du kan göra för att leva mer klimatsmart.

Läs mer om Klimatlätt