Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Fritt fram att plocka kommunens frukt

På kommunens mark står många träd som dignar av frukt. För att underlätta för allmänheten att plocka frukten har man för första gången placerat ut så kallade fruktplockare i bland annat äppellunden i Årsta och Stadsträdgården.

– Många undrar om det verkligen är okey att ta för sig av frukten på kommunens fruktträd. Men självklart ska den tas tillvara. Genom att vi placerat ut fruktplockarna hoppas vi att alla förstår att de är välkomna att plocka, säger Ingemar Carlsson, Uppsala kommuns stadsträdgårdsmästare.

2017 satsar kommunen på ett stadsodlingsår med fokus på att i stadsmiljö odla sådant som går att äta. Utplaceringen av fruktplockarna redan i år, är ett test för att se om de används. Blir det lyckat kommer kommunen fortsätta placera ut fruktplockare även kommande år.

– Jag tycker att det är väldigt bra om frukten kommer till användning. Dessutom är det bra för hälsan att äta frukt, säger Ingemar Carlsson.

De kommunala fruktplockarna finns på följande platser: Vasaparken, Arkaparken, Fyrisparken, Stabbylyckan, Hedströmska kilen, Äppellunden i Årsta, Äppeldalen och Nyby gård. I Stadsträdgården har två fruktplockare placerats ut.

Mer information

Ingemar Carlsson, stadsträdgårdsmästare
Telefon: 070-824 87 03
E-post: ingemar.carlsson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, PR-strateg
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se