Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Fritt fram att bada vid Skyttorpsbadet igen

30 juni avrådde kommunen från bad vid Skyttorpsbadet på grund av förhöjda bakteriehalter. Denna avrådan gäller inte längre, då de senaste proverna visat lägre bakteriehalter och vattnet fått bedömningen tjänligt med anmärkning den 7 juli.

Skyttetorspbadet.

Uppdatering 7 juli: Avrådan från bad gäller inte längre. De senaste proverna har visat lägre bakteriehalter och vattnet vid Skyttorpsbadet har fått bedömningen tjänligt med anmärkning. 

Förhöjda bakteriehalter i badvatten är ett tecken på att vattnet har förorenats på något sätt. Det kan till exempel vara via fågelbajs, avloppsvatten eller markavrinning efter regn.

Om du sväljer vatten som innehåller någon sjukdomsframkallande mikroorganism kan du få symptom som magont, diarré och/eller kräkningar. 

Vad betyder tjänligt med anmärkning?

Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt, att bada i vattnet bedöms fortfarande inte utgöra någon hälsorisk, men kommunen bör följa upp varför halten är förhöjd. Det gör vi genom att ta om prover.

 

Läs mer om bakterier, algblomning och badklåda på uppsala.se/badvatten

Läs mer om badvatten på havochvatten.se

Läs mer om status på badvattnet i Uppsala på havochvatten.se

För mer information

Miljöförvaltningen,
Telefon: 018-727 43 04, måndag-fredag 9.00-12.00
E-post: miljoforvaltningen@uppsala.se