Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Fortsatt uppmaning till arbete hemifrån för de som kan

De medarbetare inom Uppsala kommun som kan, ska fortsätta arbeta hemifrån under hösten, i enlighet med förlängda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Det gäller de medarbetare som har ett arbete som kan utföras från hemmet och efter överenskommelse med närmaste chef.

Man vid skrivbord med dator och mobiltelefon

Många medarbetare inom kommunen har dock inte möjlighet att arbeta hemifrån, exempelvis de som arbetar inom utbildning, vård och omsorg. För att dessa ska kunna ta sig så säkert som möjligt till och från arbetet, är det viktigt att försöka undvika trängsel.

Att de medarbetare som kan fortsätter arbeta hemifrån leder till att trycket på kollektivtrafiken minskar, vilket bidrar till att minska risken för smittspridning i samhället.

Förlängda myndighetsrekommendationer

Nedgången i smittspridningen i Sverige bygger på att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa berör bland annat att jobba hemifrån i den mån det går, att stanna hemma om man har symtom som snuva, hosta eller feber, att undvika trängsel och att begränsa antalet sociala kontakter.

Folkhälsomyndigheten har därför förlängt dessa rekommendationer för att smittspridningen inte ska ta fart igen.

Läs om de förlängda rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens webbplats

Vi måste alla ta ansvar

Uppsala kommun uppmanar alla medarbetare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både i arbetet och på fritiden, såväl inom- som utomhus.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats

De medarbetare som har kunnat, har jobbat hemifrån sedan i våras. Arbete hemifrån i kommunen sker i organiserad form, så det går inte bara att stanna hemma. Medarbetare måste precis som vanligt komma överens med sin närmaste chef kring när, var och hur arbetsuppgifterna ska utföras.

För att detta ska fungera, uppmanas chefer inom kommunen att hålla regelbunden kontakt med medarbetare som arbetar hemifrån.

Mer information

Läs mer om hur kommunen agerar med hänsyn till coronaviruset/Covid-19