Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Förlängt samarbete med Röda korset om frivilliginsatser i coronapandemins spår

Sedan april har Uppsala kommun haft en överenskommelse med Röda korset för att mobilisera och samordna frivilliginsatser kopplade till coronapandemin. Denna överenskommelse förlängs nu till den 31 december.

Äldre dam i mössa ler mot kameran.

Sedan överenskommelsen trädde i kraft har Röda korset samordnat och matchat cirka 1 000 frivilliginsatser kopplade till stöd för riskgrupper, exempelvis inköp av mat, hundpromenader och samtalsstöd. Drygt 60 frivilligorganisationer och föreningar har varit engagerade i arbetet och fortsätter att bidra löpande.

- Det har varit ett mycket bra samarbete där vi också bygger goda förutsättningar för en mer långsiktig samverkan, säger Laura Hartman, hållbarhetschef på kommunledningskontoret.

Även stöd till barn och unga

Utöver att ge stöd till riskgrupper har fokus i samverkan breddats till att involvera även Uppsalas barn och unga med målet att ge dem en trygg sommar med så många aktiviteter som möjligt.

För den koordinerande rollen från april till december ger kommunen Röda korset sammanlagt 900 000 kronor i föreningsbidrag.

Läs mer i nyheten "Överenskommelse med Röda korset för att mobilisera frivilliginsatser" från april.